Otkrijte šta sve nudi Njemačka turistička destinacija!

Portal Furaj.ba u saradnji s Lufhansom i Turističkom organizacijom Njemačke vodi vas u Minhen.

Kada odgovorite na 5 pitanja onda POPUNITE OBRAZAC ZA PRIJAVU i uz malo sreće možete osvojiti putovanje u Minhen.
Letite Lufthansom do Minhena, a potom posjetite jedan od najljepših trgova, uživajte u engleskoj bašti, mnogobrojnim muzejima ili u obilasku Alianz arene. Za kraj dana opustite se u nekoj od čuvenih pivnica. Dobitnik osvaja putovanje za dvije osobe avionom na bazi dva noćenja sa doručkom.

Nagradna igra traje od 01.12.2015. do 20.12.2015. Ime dobitnika bit će objavljeno dana 22.12.2015. na internet stranici furaj.ba.

Sretno!

 • q1
  1
 • q2
  2
 • q3
  3
 • q4
  4
 • q5
  5
left right
q1

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

1. Moderni, kosmopolitski grad sa dušom i dugom tradicijom, šarmantan koliko i opušten, živahan, ali i uspavan: Minhen je njemačka prijestolnica životnog stila. Jedan od najljepših trgova, centar Minhena sa Starom i Novom gradskom vijećnicom naziva se?

q2

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

2.Legenda kaže da su pekari iz Frajburga 1419. godine okitili prvu božićnu jelku sa slatkim pekarskim specijalitetima, koje su djeca prvog dana Nove godine mogla da skidaju i jedu. Iz godine u godinu najveća božićna jelka u Njemačkoj nalazi se:

q3

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

3.Njemački grad nesvakidašnjeg šarma i duha koji leži na tri rijeke Dunavu, Inu i Ilcu, ubraja se u najljepše i najživopisnije bavarske gradove. Koji je grad u pitanju?

q4

Izvor: Tourismusverband Ostbayern e.V./Andreas Hub

4. U Bavarskoj, jugoistočnoj saveznoj pokrajini, 1970. godine osnovan je prvi nacionalni park u Njemačkoj. Površina tog nacionalnog parka sada obuhvata 243 kvadratna kilometra i zajedno s nacionalnim parkom Šumava, s kojim se graniči na istoku, čini najveće povezano zaštićeno šumsko područje Srednje Evrope. O kom nacionalnom parku je riječ?

q5

Izvor: Lufthansa Pixels

5. Lufthansa Group – Austrian Airlines, Lufthansa and SWISS – od oktobra nude novi koncept cijena na rutama unutar Evrope. U ekonomskoj klasi putnici mogu birati između tri opcije usluge “Light”, “Classic” and “Flex”. Za sve opcije, Lufthansa Group i dalje kao jedna od vodećih zrakoplovnih korporacija, dozvoljava jedan komad ručne prtljage, bez dodatne doplate. U zimskom redu letenja Lufthansa Group (Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Eurowings, Lufthansa and SWISS) u svojoj mreži nudi 261 odredište u 101 zemlji svijeta, uljučujuči i Njemačku. Na koliko odredišta leti sama Lufthansa?