Otkrijte šta sve nudi Njemačka turistička destinacija!

Portal Furaj.ba u saradnji s Lufthansom i Njemačkom turističkom zajednicom vodi vas u München.

Otkrijte šta sve nudi Njemačka kao turistička destinacija – osjetite duh dinamičnih metropola, obiđite historijske znamenitosti, izgubite se u trgovačkim centrima, uživajte u pogledu na romantične kućice u tradicionalnom stilu, a potom uronite u glamurozan noćni život – gradovi u Njemačkoj imaju mnogo lica. Između Sjevernog mora i Alpa, u Njemačkoj se nalazi više od 10.000 gradova, a svaki od njih ima posebno obilježje.

Lufthansa je jedna od prvih kompanija koja je 1998. uspostavila redovitu direktnu liniju iz Sarajeva za München. Sljedeće godine obilježit će i godišnjicu – 20 godina leta Sarajevo-München-Sarajevo.

Odgovorite na pitanja i možete osvojiti putovanje namijenjeno za dvije osobe u München – moderan svjetski grad sa srcem i dugom tradicijom. Letite Lufthansom do Münchena i posjetite ovaj šarmantni i opušteni grad. Njemačka turistička zajednica i Lufthansa group vode vas na putovanje za dvije osobe avionom, s dva noćenja i doručkom.

Uslovi za sudjelovanje u nagradnoj igri:

Ako želite sudjelovati u nagradnoj igri, odgovorite na sljedećih 5 pitanja i POPUNITE OBRAZAC ZA PRIJAVU. Prema potrebi pomoć potražite pritiskom na dugme „pogledati ovdje“. Tačan odgovor na sva pitanja, uz malo sreće, osigurat će vam putovanje u München.

Nagradna igra traje od 10.09.2017. do 01.10.2017. godine. Izvlačenje dobitnika/dobitnice održat će se u uredu organizatora na adresi Kralja Tvrtka 9. Ime dobitnika/dobitnice bit će objavljeno na web-portalu www.furaj.ba u roku od 8 dana od dana izvlačenja dobitnika.

Sretno!

 • q1
  1
 • q2
  2
 • q3
  3
 • q4
  4
 • q5
  5
left right
q1

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V., Foto: Saskia Wehler

1. Jedan od najljepših trgova u Njemačkoj Marienplatz, centar grada sa Starom i Novom vijećnicom, Engleska bašta, šoping zone, Allianz Arena samo su neke od znamenitosti Münchena. A kako se zove najpoznatija pivnica, koju obilaze posjetioci iz cijelog svijeta:

q2

Izvor: Rüdesheim Tourist AG, Foto: Deutschland abgelichtet, Moritz Kertzscher

2.Gradić Rüdesheim idealno je mjesto za ljubitelje vina i aktivnog odmora. Uzbudljive vožnje Segwayem i biciklom, šetnje vinogradima ili istraživanje dvoraca samo su neke od mogućnosti za istinsko uživanje u ovom gradu. Na kojoj rijeci leži ovaj grad?

q3

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V., Foto: Dirk Topel Kommunikation GmbH

3.Vožnja biciklom kroz šume i livade, skejtanje s djecom na otvorenom, vožnja kroz idilična sela i gradove, kupanje s porodicom u jezeru – i to sve u okolici Berlina. Tamo se nalazi 3000 jezera, 7000 km biciklističkih staza i 500 dvoraca. Riječ je o kojoj njemačkoj pokrajini nadomak Berlinu?

q4

Izvor: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V., Foto: Merten, Hans Peter

4. Dresden je grad kulture, muzike i tradicije. Sam položaj grada na lijevoj obali Elbe s prelijepim riječnim zavojem svjedoči o ljepoti ovoga grada. Osim najstarijeg božićnog sajma u Njemačkoj, kao i najvažnije protestantske crkve u Evropi – Frauenkirche, koji je još čuveni simbol ovoga grada?

q5

Izvor: Lufthansa

5. Iduće godine Lufthansa obilježava okruglu godišnjicu direktnog leta Sarajevo – München. Lufthansa je jedna od prvih kompanija koja je 1998. uspostavila redovitu direktnu liniju iz Sarajeva, glavnog grada nezavisne Bosne i Herzegovine. Radi se o:

Pogledati u uvodnom dijelu, a o Lufthansa ponudama se informisati na: www.lufthansa.com/ba